
Det är gott med god mat, men den får gärna vara enkel att tillaga. Den här soppan brukar vi göra lite då och då. Det går förstås bra att halvera satsen om man vill.
- 1,6 liter vatten
- 4 buljongtärningar
- 300 g Philadelfiaost
- 1 dl sweet chili
- 1 purjolök, skuren
- 2 broccolibuketter, delas i mindre bitar
- 600 g laxfilé, tärnad
- Salt och peppar
Tillagning
- Koka upp vattnet och tillsätt buljongtärningarna.
- Rör ner ost och sweet chili tills allt har löst upp sig.
- Tillsätt purjolök och broccoli. Sjud någon minut.
- Tillsätt laxen och sjud 2-3 minuter
- Salta och peppra efter smak
Variationer
- Buljongtärningar kan ersättas med salt och några nypor torkad libbsticka som finsmulas i soppan.
- I brist på färsk broccoli går det bra att tina upp en påse frusen broccoli (ett halvkilo eller lite mer)
- Jag använder ofta ugnsbakad lax som blivit över. Då hoppar jag över pepparn eftersom laxen redan är rikligt kryddad med citronpeppar.
Smaklig måltid!