Den mat jag kommer att skriva om denna gång klassas nog inte som den mest lättlagade, men eftersom den levererades direkt till dörren och bara behövde värmas upp enligt instruktionerna så blev det ändå lättare att tillaga än det mesta i matväg.

Alla hjärtans dag är ju lite av ett kommersiellt jippo som vi inte brukar fira så speciellt mycket, men i år trillade jag dit rejält och det känns faktiskt helt okey. Vi brukar väldigt sällan unna oss någonting speciellt, än mindre nu under det senaste årets pandemikarantäntider, så det kändes som ett bra tillfälle. Dels tyckte jag att det lät riktigt gott, dels kändes det bra att sponsra lokala företagare och deras initiativ till överlevnad.

Varmrätten

I paketet ingick en fantastisk trerättersmiddag för två från Bro Bålsta golfrestaurang (jag beställde till för ytterligare en person för att slippa ha dottern dregglande över våra tallrikar medan vi åt) och en blombukett från Floristhörnan.

Vad var det då vi fick avnjuta?

Förrätt: Krämig sparrissoppa med handskalade räkor, löjrom, bröd och vispat citronsmör

Varmrätt: Grillad kalvfilé med ugnsbakade morötter, svamp, örtgratinerad potatiskaka, friterad svartrot och västerbottenbearnaise

Dessert: Mangomazarinkaka med vitchokladgrädde

En väldoftande bukett från Floristhörnan

Under varmrätten hann jag bara nämna att det var synd att det inte skulle bli någonting över till veckan som kommer, då jag kände att jag inte skulle orka äta mer då. Jag känner mig fortfarande stoppmätt fast jag sparade knappt hälften till en annan gång, och då har vi inte ens smakat på efterrätten. Jag undrar om vi får i oss den i kväll eller om vi får lov att spara den med till en annan dag.